16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncidente violente în mai multe oraşe britanice

Incidente violente în mai multe oraşe britanice

Violenţe sporadice s-au înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri în mai multe oraşe din Marea Britanie, însă în Londra situaţia a fost relativ liniştită, datorită celor 16.000 de poliţişti desfăşuraţi pe străzi.
Cu toate acestea, un incendiu de proporţii şi explozii la un centru de reciclare din Tottenham, în apropiere de zona unde au izbucnit violenţele sâmbătă noapte, a ţinut pompierii ocupaţi, relatează Sky News. Un comisariat de poliţie a fost incendiat marţi seara, cu cocteiluri Molotov, în oraşul Nottingham, fără ca vreo persoană să fie rănită, a anunţat poliţia
Mai mult oraşe, precum Manchester, Salford, Liverpool, Nottingham şi Birmingham, s-au confruntat cu incidente violente, iar o serie de magazine au fost jefuite şi incendiate, potriviti BBC News.
Până în prezent, 47 de persoane au fost arestate în Manchester şi Salford, iar 87 în regiunea West Midlands. Un cameraman al BBC a fost agresat la Salford.
Incidente minore au mai fost semnalate la Reading, Oxford şi Milton Keynes, la 50 de kilometri vest şi nord-vest de Londra.
Capitala a rămas în general calmă, după mobilizarea a 16.000 de poliţişti, faţă de 6.000 înainte. Începând de sâmbătă, 768 de persoane au fost arestate şi 111 poliţişti răniţi la Londra, în cele mai grave violenţe din ultimii 20 de ani.
Premierul David Cameron a anunţat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului joi şi va prezida miercuri o nouă reuniune de urgenţă a Guvernului.
Pentru a descuraja violenţele, poliţia a publicat fotografiile autorilor, realizate de camerele de supraveghere, şi urmăreşte reţelele de socializare, care sunt folosite pentru organizarea protestelor. Poliţia le-a cerut de asemenea părinţilor să-şi supravegheze copiii seara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS