18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrci maşina pe gard sau dai în gropi

Urci maşina pe gard sau dai în gropi

Câteva gropi de mari dimensiuni le dau zilnic bătăi de cap conducătorilor auto care trec pe strada Teilor, în apropiere de centura Craiovei

Şoferii care circulă pe strada Teilor din Craiova se confruntă cu o mare dilemă atunci când ajung în dreptul proprietăţii de la numărul 138. În această zonă, strada este distrusă pe o porţiune de câţiva metri, iar conducătorii auto au două variante: fie trec cu maşinile prin gropile care au ajuns să aibă un diametru de doi-trei metri, fie le ocolesc, dar pentru asta trebuie să treacă la o palmă distanţă de gardul de la numărul 138.
„Strada asta este foarte circulată. Zilnic trec pe aici zeci de tiruri pentru a ajunge pe centura oraşului, iar în dreptul meu nu ştiu ce să mai facă. Unii mai au puţin şi se urcă pe gardul meu cu maşinile, ca să ocolească gropile astea. Nu sunt decât patru-cinci, dar sunt mari şi nu au altă soluţie. De multe ori mă înjură pe mine din cauza gropilor, de parcă eu le-am făcut. Mie îmi este teamă să ies la poartă şi să fac curăţenie, pentru că mă pot trezi în orice clipă cu o maşină peste mine. Unii vin şi cu viteză, parcă ar fi inconştienţi“, s-a plâns Doina Grăsune, proprietara de la numărul 138.
Aceasta susţine că gropile din stradă s-au mărit şi în urma ploilor. „La un moment dat, s-au pus aici nişte bolovani, dar, cu timpul, au dispărut, i-a luat apa, nu ştiu ce să zic. Gropile de aici s-au mărit şi din cauza ploilor, dar până acum nu s-a sesizat nimeni“, a mai spus craioveanca de pe strada Teilor.

Primăria a venit, a văzut şi caută soluţia

Şoferii care trec zilnic pe acolo sunt şi ei nemulţumiţi. „Trec pe această stradă în fiecare zi, iar când plouă, dacă nu cunoşti drumul, rişti să-ţi distrugi maşina. Gropile s-au mărit, roata intră cu totul în carosabil. Măcar să mai pună nişte piatră aici, să o taseze bine ca să nu ne mai rupem maşinile“, a spus Gabriel Filimon, angajat al unei firme de distribuţie.
Primăria Craiova a trimis ieri un reprezentant la faţa locului, pentru a vedea cum se poate remedia situaţia de pe strada Teilor, nr. 138. „Într-adevăr, în acea zonă unde se află un grup de case noi sunt nişte gropi, pe o distanţă de aproape 30 de metri liniari, după primele estimări. Să vedem ce putem face, în funcţie de documentaţia străzii şi de banii de care dispunem în acest moment pentru astfel de investiţii“, a fost răspunsul venit de la Direcţia Investiţii şi Servicii Publice a primăriei.
RAADPFL a mai astupat în primăvară, cu piatră şi bolovani de râu, gropile apărute pe câteva străzi din oraş, însă conducătorii Regiei din cadrul Primăriei Craiova nu aveau cunoştinţă de vreo intervenţie pe strada Teilor. „Am înţeles că în gropi mai sunt câţiva bolovani de râu, dar nu de la noi. Am verificat, şi pe această stradă nu noi am efectuat lucrări de reparaţie. Noi am intervenit prin cartierele Romaneşti şi Catargiu, pe strada Pelendava, însă pe Teilor nu am avut lucrări. Dar, dacă primăria ne ve solicita, vom interveni“, a precizat Petre Ion, directorul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII