16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.025 de angajaţi de la Oltchim, în şomaj tehnic până la finele lunii august

1.025 de angajaţi de la Oltchim, în şomaj tehnic până la finele lunii august

Oltchim Râmnicu-Vâlcea va trimite în şomaj tehnic, până la finele lunii august, 1.025 de angajaţi, din cauza dificultăţilor de finanţare a capitalului de lucru, activitatea fiind redusă la 30% din capacitate, a anunţat marţi producătorul de îngrăşăminte chimice.
"Trimiterea în şomaj tehnic a salariaţilor din serviciile funcţionale se poate face prin rotaţie pentru a asigura continuitatea şi competenţa în rezolvarea problemelor specifice fiecărui loc de muncă ", se arată într-un comunicat trimis Bursei de către Oltchim.
Cei 1.025 de salariaţi vizaţi sunt salariaţi care îşi desfăşoară activitatea atât la punctul de lucru din Râmnicu Vâlcea, cât şi la divizia Petrochimică din Bradu, Argeş. Suspendarea contractelor individuale de muncă se va face în perioada 10 august – 31 august, iar în acest timp salariaţii vor rămâne la dispoziţia angajatorului, firma având oricând posibilitatea să dispună reluarea activităţii în condiţii nnormale de lucru. "Pe durata suspendării contactelor, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat", se precizează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU