12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel mai singur om de pe Terra

Cel mai singur om de pe Terra

Pe Terra există un om care de mulţi ani trăieşte singur în plină pădure amazoniană, relatează ditadifulmine.com

Imaginaţi-vă că sunteţi singuri în plină pădure amazoniană – o experienţă dificilă, mai ales pentru cineva care trăieşte în oraş. Apoi imaginaţi-vă că sunteţi ultimul reprezentant al unui trib local, un om care de peste 15 ani trăieşte singur în pădure, supravieţuind distrugerii habitatului său şi fugind de oricine încearcă să îl întâlnească. Nu este vorba de o poveste fantezistă, ci de pura realitate: nimeni nu ştie numele lui, cert este că există. În ultimii zece ani, de când au apărut relatări despre existenţa lui, au fost organizate numeroase expediţii în încercarea de a-l întâlni, însă toate au eşuat lamentabil. Până când, în 2007, zona din jurul lui a fost declarată „off-limits“ (interzisă) pentru dezvoltarea economică.
Însă, acest om nu este prima fiinţă umană care are neşansa de a fi singurul şi ultimul reprezentant al tribului său. În 1853, în California, un vânător a povestit că a zărit o femeie pe o insulă. „Femeia solitară din San Nicolas“ se pare că a trăit 18 ani singură, fiind ultima reprezentantă a tribului său de nativi americani. Potrivit aceloraşi surse, femeia a murit singură, cu câteva săptămâni înainte de a fi găsită. 

O fire solitară

Însă, particularitatea individului din Brazilia nu este durata perioadei de solitudine şi nici dorinţa sa de a nu fi găsit. Cu totul specială este reacţia guvernului brazilian în faţa acestei situaţii. În prezent, Brazilia se află într-un moment experimental şi aplică „principiul de non-contact“ pentru toate triburile (în lume există aproximativ 100) care nu au avut de-a face niciodată cu civilizaţia: dacă acestea nu doresc să fie descoperite şi să aibă contacte cu exteriorul este alegerea lor şi trebuie respectată. Acelaşi lucru este valabil şi pentru brazilianul solitar. Poveştile despre el au început să circule în 1996, când a fost zărit un om într-o pădure. Imediat după aceea, mai mulţi agenţi ai guvernului, specializaţi în triburile care trăiesc în izolare, au descoperit unul dintre adăposturile sale, realizat din frunze de palmier. Căutările au continuat, însă erau mereu cu în pas în urma misteriosului individ, care părea să se afle permanent în mişcare, fugind de agenţii guvernului sau de pădurari. Misterul a crescut după ce, în interiorul refugiilor sale abandonate, echipele au descoperit o groapă cu o adâncime de aproape un metru şi jumătate şi de formă dreptunghiulară, care nu este specifică nici unuia dintre triburile locale, şi al cărui scop este încă necunoscut.

Fuga de lume

Câţiva ani mai târziu, misteriosul brazilian a fost, în sfârşit, descoperit. Din câte se pare, era un bărbat de aproximativ 30 de ani, dezbrăcat şi înarmat cu un arc. Iar indigenul nu a părut prea încântat că a fost găsit. În timpul uneia dintre operaţiuni, un agent s-a pomenit cu o săgeată în piept. Singuraticul nu trebuie însă judecat, pentru că el ar putea avea motivele sale de a fi reticient faţă de omul „civilizat“. În timpul urmăririlor, agenţii guvernului au descoperit 14 refugii, care ar fi aparţinut tribului bărbatului misterios, toate distruse de buldozer în primele luni ale anului 1996. Însă, indigenul solitar a supravieţuit, iar acum are la dispoziţie o zonă de 31 de kilometri pătraţi protejată prin lege. El se hrăneşte cu animale sălbatice, pe care le capturează cu ajutorul capcanelor sau pe care le vânează cu arcul. În plus, se hrăneşte cu mierea extrasă din stupii albinelor, deseori localizaţi în scorburile copacilor. De asemenea, este capabil să desfăşoare mici activităţi agricole în jurul refugiului său, cultivând porumb sau manioc. În acelaşi timp, el are şi o viaţă spirituală. Semnele descoperite pe scoarţa anumitor arbori ar lăsa să se înţeleagă faptul că acesta ar fi ghidat de o credinţă religioasă profundă, care, de altfel, îi permite să supravieţuiască singurătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII