28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul sănătăţii a demisionat

Ministrul sănătăţii a demisionat

Ministrul sănătăţii a anunţat ieri că a demisionat din funcţie. Cseke Attila spune că acest demers nu este o problemă politică, ci una a lui, personală, subliniind că, în opinia lui, nu se ia în calcul ieşirea UDMR de la guvernare.
Cseke a explicat că motivul demisiei sale este faptul că nu a fost consultat în privinţa rectificării bugetare.
„Rectificarea s-a făcut fără punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii. Am făcut mai multe adrese către Ministerul Finanţelor, am solicitat săptămâna trecută şi o întâlnire, pentru a discuta despre rectificare, însă nu s-a întâmplat. Nu am primit răspuns la cererea de rectificare, nici măcăr nu am fost consultat. Problema este de atitudine faţă de sistemul sanitar, o atitudine păguboasă, potrivit căreia Sănătatea nu produce nimic, ci doar consumă. Această atitudine am văzut-o la Ministerul Finanţelor“, a spus Cseke. Potrivit acestuia, bugetul Ministerului Sănătăţii nu a fost rectificat, practic, cu nimic, iar cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, într-o oarecare măsură, „cu o anumită sumă“. „341 de milioane de lei sunt bani alocaţi prin Ministerul Sănătăţii, dar transferaţi direct la Casă pentru plata arieratelor, şi 1,7 miliarde de lei credite de angajament pentru continuarea eliberării medicamentelor compensate şi gratuite şi a medicamentelor din programele naţionale de sănătate“, a precizat Cseke.

Înlocuitor în 15 zile

Biroul de presă al guvernului a anunţat depunerea demisiei ministrului sănătăţii la cabinetul premierului, care urmează să găsească un succesor al lui Cseke Attila în termen de 15 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU