10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine se luptă cu Solomon: Olguţa sau Badea?

Cine se luptă cu Solomon: Olguţa sau Badea?

Cu cine se va bate Antonie Solomon pentru Primăria Craiova la alegerile locale de anul viitor? Dacă liberalii doljeni îl anunţaseră deja pe Pavel Badea candidat în cursa internă din cadrul USL, pesediştii tărăgănează să facă un anunţ oficial şi, cel mai probabil, nici nu îşi vor mai anunţa candidatul,
ci împreună cu PNL vor anunţa candidatul comun.

Deşi sunt pe primul loc în sondajele de opinie, membrii PSD şi PNL +PC, partidele care formează USL, duc lupte de gherilă. În public, lasă impresia că sunt numai lapte şi miere, dar în spatele cortinei atmosfera este fierbinte. La Dolj, PNL l-a desemnat pe Pavel Badea care urma să intre în cursa internă pentru desemnarea candidatului USL la Primăria Craiova. Ce mai lipsea era candidatul PSD, partid care nu s-a grăbit deloc să facă acest lucru. Motivul invocat de liderii PSD din Dolj a fost acela că lista rămâne deschisă. Mihai Fifor, preşedintele PSD Craiova şi preferatul preşedintelui PSD Dolj, Ion Prioteasa, a fost prima şi singura nominalizare oficială. Ulterior, pe lista de care vorbeau liderii PSD au mai apărut nume ca Gheorghe Nedelescu, căzut în dizgraţiile conducerii judeţene a partidului şi care mai degrabă s-a autoimpus pe listă, plus trei parlamentari de Dolj: Ion Călin, Valeriu Zgonea şi Olguţa Vasilescu. În final, din cei cinci au rămas doar trei, Călin şi Nedelescu fiind scoşi de pe listă. Demarat cu greu, sondajul PSD s-a încheiat luna trecută, dar rezultatul este încă ţinut secret. Surse din cadrul USL au precizat însă că primii clasaţi în sondaj sunt Olguţa Vasilescu şi Pavel Badea, diferenţa dintre ei fiind atât de mică, încât decizia finală va fi luată de conducerea de la Bucureşti a Uniunii.

Diferenţa în marja
de eroare

Preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, a declarat pentru GdS că aritmetic vorbind Olguţa Vasilescu este înaintea lui Pavel Badea în sondaj, dar a precizat că diferenţa este foarte mică. „Decizia va fi probabil una politică. Nu este ceva de care cineva să fie stresat. Diferenţa dintre cei doi este în marja de eroare. Decizia va fi luată la Bucureşti, probabil spre jumătatea acestei luni. Vom vedea cum va fi, deoarece trebuie ca PNL şi PSD să aibă fiecare câte 20 de candidaţi, aşa cum este prevăzut în cazul municipiilor reşedinţă de judeţ“, a spus Voicu.
Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, nu a dorit să dea detalii despre sondaj, susţinând că nu are datele oficiale. „Eu nu am nimic de comentat. Nimeni nu are rezultatele oficiale. Nu am nici o grabă. În politică sunt multe necunoscute de care trebuie să ţii cont. Sunt câteva oraşe mari, cum e Craiova sau Arad, unde dacă ar candida domnul Solomon sau domnul Falcă, USL nu are pretenţii mari. Dar nici nu poţi să abandonezi“, a spus Prioteasa.

Sondajele sunt finalizate

Potrivit HotNews, candidaţii USL la primăriile marilor oraşe şi la preşedinţiile consiliilor judeţene deţinute deja de PDL nu reuşesc să câştige în faţa candidaţilor PDL-UNPR, deşi Uniunea are peste 50% la votul politic în aproape toate judeţele, conform sondajelor realizate de PSD luna trecută. Potrivit datelor sondajelor judeţene ale PSD, nici una din cele 16 primării ale oraşelor reşedinţă de judeţ, deţinute de PDL şi UNPR, nu ar fi câştigată de candidaţii USL. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat miercuri, într-o postare pe blog, că USL a finalizat sondajele în toate judeţele. „Nu vom face publice datele finale decât în momentul în care vom bate în cuie candidaţii. Eu mi-aş dori să finalizăm această procedură chiar în august, fie pe 15 august, fie pe 30, în funcţie de cum ne mişcăm. Da, este posibil ca până la sfârşitul lunii acesteia să fie anunţaţi candidaţii USL şi să fie publice şi sondajele oficiale. Până atunci, ceea ce a apărut în presa locală sunt date umflate de cei interesaţi să candideze. Eu şi cu domnul Antonescu le-am cerut în mod special să nu facă publice aceste informaţii, îi ştim pe cei care au făcut-o şi vom avea discuţii cu ei în acest sens“, a explicat Ponta pentru HotNews.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

88 COMENTARII