13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Gaz Metan Mediaş a eliminat-o pe Mainz şi s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa

Fotbal – Gaz Metan Mediaş a eliminat-o pe Mainz şi s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa

Echipa Gaz Metan Mediaş s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 5-4 (1-1, 0-1) la loviturile de departajare, formaţia germană FSV Mainz, în manşa secundă a turului trei preliminar al competiţiei. Nemţii au deschis scorul prin Risse, în minutul 31, Gaz Metan reuşind egalarea prin Bawab, în minutul 61.

Alex Munteanu s-a accidentat şi nu a mai putut continua jocul în minutul 110, iar Gaz Metan Mediaş a jucat cu un om mai puţin pe teren, deoarece antrenorul Cristian Pustai efectuase toate schimbările. La loviturile de departajare au marcat Fl. Lazăr, Buzean, C. Petre şi Bawab (Gaz Metan), Polanski, Sliskovici şi Risse (Mainz). Au ratat Liţu (Gaz Metan), respectiv Allagui şi Soto (Mainz).

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Trtovaci (A. Muntean '82), Fl. Lazăr, Khubutia, Markovici (C. Petre '46) – Hoban, Breeveld, Todea, Buzean – Bawab, D. Roman (Liţu '46).

Antrenor: Cristian Pustai.

FSV Mainz: Wetklo – Bungert, Svensson, Noveski, Pospech (Sliskovici '91) – Polanski, Baumgartlinger, Soto – Ivanschitz (Caligiuri '64) – Risse, Ujah (Allagui '54).

Antrenor: Thomas Tuckel.

Cartonaşe galbene: Buzean '49, Trtovaci '64, Plesca '111 / Baumgartlinger '24, Polanski '114.

Au arbitrat: Tamas Bognar – Oszkar Lemon, Peter Berettyan – Roland Veizer (toţi Ungaria).

Tragerea la sorţi a meciurilor din play-off-ul Ligii Europa va avea loc vineri, de la ora 14.30. Partidele din play-off-ul Ligii Europa se vor disputa la 18 august (turul) şi 25 august (returul).

Cristian Pustai: Ne-am calificat şi suntem în cartea de istorie a oraşului

Antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, a declarat la Digi Sport că jucătorii săi au făcut o partidă fantastică şi au reuşit să intre în cartea de istorie a oraşului. „Am reuşit ceea ce nimeni nu credea. Sunt bucuros că i-am făcut pe jucători să înţeleagă că cei de la Mainz nu ne sunt superiori. Asta înseamnsă să fim un grup. Ne-am calificat şi am adus puncte. Şi la meciul cu Dinamo am acceptat lupta, şi acum, la pauză, au fost două schimbări care au vizat atacul. Suntem o echipă mică, cu un lot restrâns, cu un buget de 16-17 ori mai mic decât Mainz, dar în seara asta suntem fericiţi. Urmează o tragere la sorţi şi suntem în cartea de istorie a oraşului. Astăzi ne-a fost mult mai greu decât în tur, dar noi reprezentăm un grup puternic şi unit. E o realizare că România a ajuns cu toate echipele în play-off. Sunt mândru că sunt antrenorul acestei echipe şi am ajuns aici“, a spus Pustai.

Întrebat ce echipă şi-ar dori să întâlnească în play-off-ul Ligii Europa, Pustai a răspuns: „Dacă aşa vor băieţii, să fie Tottenham. Ne vom gândi la orice joc să obţinem maximum“.

Ioan Horoba: Este cea mai mare performanţă din istoria clubului

Directorul general al grupării Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a declarat că formaţia pregătită de Cristian Pustai a obţinut cea mai mare performaţă din istoria clubului şi că el a crezut tot timpul în calificarea echipei în play-off-ul Ligii Europa. „Este cea mai mare performanţă din istoria clubului şi mă bucur că am prins această calificare. Adevărata faţă a echipei este cea din meciul de azi, unde am avut parte de un arbitraj corect. După meciul cu Dinamo (n.r. – pierdut cu 0-5 în etapa a II-a a Ligii I), le-am transmis jucătorilor să uite această partidă, care a fost tratată cu mijloace specifice. Le-am spus că totul se va uita dacă azi vom reuşi să ne calificăm. Pleşca a făcut meciul vieţii lui, a făcut minuni, dar trebuie felicitată toată echipa, toţi au avut o contribuţie la această mare victorie“, a spus Horoba.

Oficialul a adăugat că Gaz Metan va mai transfera probabil unul-doi jucători şi că Eric de Oliveira este în continuare componentul formaţiei Gaz Metan. „Eric face parte din acest lot, cred că a suferit în această seară că nu a fost pe teren. Ar trebui să nu se lase influenţat de unii impresari, pentru că el este singurul perdant“, a mai spus Horoba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII