11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul prin Vama Porţile de Fier I a crescut

Traficul prin Vama Porţile de Fier I a crescut

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Porţile de Fier I a crescut cu peste 35 la sută în ultimele zile, mulţi români care lucrează în străinătate venind în această perioadă în ţară pentru a-şi petrece concediile.
Dacă în ziua de 19 iulie, prin PTF Porţile de Fier I au trecut 5.523 de persoane, cu 1.538 de mijloace de transport, în ziua de 31 iulie au tranzitat frontiera peste 7.200 de persoane, cu 2.310 mijloace de transport, iar valorile de trafic se menţin crescute.
„Faptul că distanţa de deplasare până la locul de destinaţie din România este mult mai scurtă îi determină pe mulţi dintre conaţionalii noştri stabiliţi în Italia, Spania şi Franţa să intre în România prin PTF Porţile de Fier I. Pentru evitarea blocajelor, în această zonă se va dispune, de către conducerea Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin, creşterea numărului de patrule fixe şi mobile“, a declarat comisarul-şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Traficul a crescut şi pe sensul de ieşire din ţară, numărul cetăţenilor români care pleacă în concediu spre ţări ca Muntenegru sau Croaţia crescând cu aproximativ 25%.  
Şi în alte vămi din vestul ţării, traficul a crescut semnificativ în ultimele zile. În Vama Borş, din judeţul Bihor, cozile de maşini depăşeau duminică cinci kilometri. Dacă în Bihor într-o lună obişnuită treceau aproximativ 5.000 de maşini pe zi, acum numărul lor a ajuns la circa 7.500. Pentru a evita blocajele, Poliţia de Frontieră a mai deschis o bandă de acces în vamă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS