10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum a suflat Termoficarea banii Regiei de Transport

Cum a suflat Termoficarea banii Regiei de Transport

Administraţia locală nu a plătit Regiei de Termoficare o parte din subvenţia pentru căldura din iarna trecută. Prin urmare, s-a renunţat la achiziţionarea unor autobuze destinate transportului în comun pentru a se stinge datoria. „Lucrurile trebuie privite altfel. Nu întreaga sumă de 2,5 milioane de lei, care ar fi fost destinată achiziţionării de autobuze, merge către Termoficare. Cu o parte din aceşti bani noi vom achita subvenţia preţului gigacaloriei pentru luna februarie 2011 şi o parte din martie. Şi aşa Regia are probleme cu datoriile către furnizorul de energie termică“, a precizat viceprimarul Teodor Sas. Din păcate, nici reprezentanţii primăriei, nici cei ai Termoficării nu au putut preciza care este suma exactă care pleacă de la bugetul local către furnizorul de căldură al oraşului.
Într-adevăr, după cum susţine directorul CE Craiova, Constantin Bălăşoiu, Termoficarea datorează Complexului 45 de milioane de euro. De când a aplicat măsura sistării apei calde asociaţiilor cu debite mari, Termoficarea a reuşit să strângă în jur de 50.000 de lei.

Vin bani şi de la bugetul de stat

Ultima perioadă a fost de bun augur pentru furnizorul de căldură şi apă caldă al oraşului pentru că a curs cu bani la bugetul său. Regiei îi vor fi alocaţi de la bugetul de stat încă 800.000 de lei. Banii sunt destinaţi continuării procesului de modernizare a punctelor termice din Craiova şi au primit această destinaţie în urma unui ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor. Reabilitarea se face conform programului „Termoficare 2006-2015 căldură şi confort“. Cu această sumă de bani, reprezentanţii Termoficării consideră că vor fi reabilitate patru – cinci puncte termice, între acestea şi cel care ar urma să deservească sediul administraţiei locale şi cel al Colegiului „Carol I“. „Am auzit de ordinul ministrului, dar noi nu am primit nimic concret. Acest proces de modernizare, cu bani primiţi de la bugetul de stat şi cel local, a început cu câţiva ani în urmă. Noi am modernizat deja 11 puncte termice, la altele s-a început reabilitarea şi vom continua să le îmbunătăţim, în funcţie de fondurile pe care le primim. Treptat, vom reuşi să schimbăm toate utilajele, instalaţiile şi echipamentele din cele 43 de puncte termice, câte sunt cuprinse în proiectul de modernizare. Aceasta ar fi cam a treia etapă din procesul de îmbunătăţire a punctelor noastre“, a declarat Nicolae Degeratu, directorul tehnic al RATf Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII