12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal sexual în Congresul american

Scandal sexual în Congresul american

Congresmanul american David Wu, în vârstă de 56 de ani, membru democrat al Camerei Reprezentanţilor pentru statul Oregon, a anunţat ieri că va demisiona în urma acuzaţiilor de "relaţie sexuală neconsimţită", formulate împotriva sa de o tânără de 18 ani.
David Wu, de origine taiwaneză, a fost convocat de liderii Partidului Democrat pentru o anchetă etică, după ce un ziar din Oregon a scris despre relaţia sa cu tânăra.
"A venit momentul să predau mai departe privilegiul unei funcţii înalte. Nu pot avea grijă de familia mea aşa cum vreau în timp ce servesc în Congres şi mă lupt cu aceste acuzaţii foarte serioase", a spus Wu într-un comunicat.
David Wu, care a fost ales pentru prima dată în Congres în 1998, a declarat că nu a făcut nimic ilegal, dar liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a cerut luni o anchetă "etică" împotriva sa. Demisiile unor congresmeni în urma unor "scandaluri sexuale" s-au înmulţit în ultimele luni.
În iunie, Anthony Weiner, membru democrat al Camerei Reprezentanţilor pentru statul New York, a demisionat după ce a mărturisit că i-a trimis unei tinere, prin Twitter, o fotografie cu slipul său.
În februarie, Chris Lee, membru republican al Camerei Reprezentanţilor pentru statul New York, a demisionat după ce a flirtat cu o tânără pe site-ul de anunţuri Craigslist, trimiţându-i fotografii în care el apărea cu pieptul gol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII