29.3 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBute a primit medalia comemorativă a Senatului şi diploma de excelenţă în sport

Bute a primit medalia comemorativă a Senatului şi diploma de excelenţă în sport

Pugilistul român, Lucian Bute, a primit astăzi medalia comemorativă a Senatului şi diploma de excelenţă în sport în semn de apreciere pentru performanţa campionului mondial IBF la categoria supermijlocie.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, cel care i-a acordat aceste distincţii a spus că este o onoare să recunoască în mod public şi oficial meritele excepţionale ale acestui mare campion, ale acestui mare atlet, ale acestui mare patriot, care este Lucian Bute. "Indiferent de momentul politic sau momentul istoric trebuie să învăţăm să ne respectăm, să recunoaştem, să încurajăm şi să aplaudăm pe cei care reprezintă excelenţa românească şi reprezintă mândrie naţională. La noi de multe ori se încearcă mai degrabă să-i denigrăm pe cei care au succes, cred că a venit clipa să aplaudăm pe cei care au succes, că este în sport, că este în artă, că este în cultură, antrepenoriat, zona responsabilităţii sociale, că este vorba de români din ţară sau din străinătate", a spus Geoană.
Lucian Bute a mulţumit pentru distincţia primită menţionând că este onorat şi mândru de acest lucru. "Sunt mândru că sunt român şi în acelaşi timp sunt mândru că pe 9 iulie (la meciul cu Jean Paul Mendy, n.r.) am făcut o Românie fericită şi pe voi toţi (…) Eu unul îmi doresc să boxez pentru unificarea centurilor, sper să o fac anul viitor şi să mai scot încă o dată pe toţi românii la Universitate", a spus Bute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS