17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiune pentru prevenirea furturilor din autoturisme

Acţiune pentru prevenirea furturilor din autoturisme

Poliţiştii din Târgu Jiu au desfăşurat o acţiune pentru informarea posesorilor de autovehicule cu privire la modalităţile prin care se pot proteja pentru a nu deveni victime ale spărgătorilor de maşini.
Acţiunea preventivă a avut loc miercuri dimineaţă, în Târgul auto din municipiul Târgu Jiu. Poliţiştii i-au informat pe cetăţeni cu privire la măsurile elementare de precauţie care trebuie adoptate, pentru a evita să devină victime ale hoţilor de genţi sau din buzunare, din locuinţe, dar şi a celor care încearcă să îi înşele. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au oferit pliante cu recomandări preventive. Cetăţenii au fost avertizaţi despre modurile de operare ale infractorilor şi li s-a recomandat să îşi asigure autovehiculele atunci când le părăsesc, să nu lase la vedere bunurile de valoare, să nu lase cheile în contact. „Am desfăşurat acţiuni de informare a posesorilor de autovehicule cu privire la modalităţile practice prin care se pot proteja pentru a nu deveni victime ale spărgătorilor de maşini. Din sesizările cetăţenilor privind furturile din autoturisme s-a constatat faptul că multe dintre acestea sunt favorizate de neglijenţa proprietarilor/posesorilor de autovehicule, care lasă în maşină, la vedere, bunuri de valoare, precum sisteme GPS, detectoare antiradar, genţi laptop, poşete, telefoane mobile, care atrag atenţia hoţilor. Acest lucru se întâmplă atât pe timpul nopţii, cât şi ziua, când merg la cumpărături“, a spus Adrian Dan, reprezentant al IPJ Gorj.
În Târgul auto din Târgu Jiu sunt scoase la vânzare sute de maşini, foarte mulţi samsari sau proprietari lăsându-le, peste noapte, acolo. Aceştia s-au plâns de faptul că târgul auto nu este păzit noaptea: „Degeaba fac ei acţiuni de prevenire că noaptea nu ne păzeşte nimeni maşinile. Săptămâna trecută au venit hoţii şi mi-au furat un cauciuc. Eu vând şi maşini second hand, şi anvelope“, a spus Ionuţ din Târgu Jiu. „Ar trebui să pună pază aici şi să vină poliţiştii şi noaptea în control. Nu o dată mi-au spart hoţii maşinile pe care le aveam de vânzare. Cel mai des se fură cauciucurile pe care le au la vânzare alţi băieţi“, a spus Gabriel din Târgu Jiu. În luna iunie, IPJ Gorj a cercetat 14 cazuri de furturi de autoturisme.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII