26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŢvetanov sugerează că România şi Bulgaria sunt la egalitate în ceea ce priveşte rapoartele CE

Ţvetanov sugerează că România şi Bulgaria sunt la egalitate în ceea ce priveşte rapoartele CE

Ministrul bulgar de interne, Ţvetan Ţvetanov, a sugerat după publicarea raportului CE, că România şi Bulgaria sunt la egalitate, ceea ce "este o perspectivă bună pentru ambele ţări", informează NewsIn, citând Sofia News Agency.
Raportul anual al Comisiei Europene privind justiţia în Bulgaria corespunde aşteptărilor din ultimii patru ani, a precizat Ţvetanov, care a descris documentul drept obiectiv şi moderat pozitiv.
În ceea ce priveşte faptul că criticile CE vizează mai degrabă Bulgaria decât România, ministrul a subliniat că, în 2010, Bucureştiul a primit "un raport mult mai prost". "Putem spune că România şi Bulgaria sunt la acelaşi nivel, ceea ce este o perspectivă bună pentru ambele ţări", a adăugat el.
Ţvetanov, care a criticat în repetate rânduri instanţele, a subliniat că principalele recomandări implică o continuare a reformei sistemului judiciar şi accelerarea proceselor.
El s-a declarat satisfăcut că reformele din poliţie au fost lăudate şi descrise drept un semn de progres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS