21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoşulescu, din nou în faţa instanţei

Poşulescu, din nou în faţa instanţei

Partenerul de altădată al lui Stelică Dragavei a fost trimis din nou în judecată de DIICOT, tot pentru fabricarea de aparatură în vederea clonării de carduri

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au dispus săptămâna trecută trimiterea în instanţă a unui nou dosar privind furturi de date de pe carduri, în vederea falsificării acestor instrumente de plată. Primul pe lista inculpaţilor este Adrian Poşulescu, de 37 de ani, din Craiova, partenerul de odinioară al lui Stelică Dragavei într-o serie de afaceri asemănătoare, scoase la iveală de autorităţile franceze. Alături de el au mai fost deferiţi justiţiei Gheorghe Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu, de 35 de ani, din Craiova, şi Decebal-Simion Gănescu, de 27 de ani, din Zimnicea, judeţul Teleorman. Pe lângă cei trei figurează în dosar şi al patrulea inculpat – Covaci-Junior Poenaru, de 19 ani, din Craiova – care va fi judecat în stare de libertate.
Dintre acuzaţii nu lipsesc constituirea unui grup infracţional organizat, fabricarea ori deţinerea de echipamente cu scopul falsificării instrumentelor de plată electronică, respectiv accesul fără drept la un sistem informatic.

Liber pentru bacalaureat

Ancheta a început în luna februarie 2011, când oamenii legii au aflat că Poşulescu s-ar ocupa cu fabricarea gurilor false de bancomat – cu ajutorul cărora se pot copia datele de pe carduri – pe care le-ar fi vândut contra sumei de 3.000 de euro bucata, chiar în barul Ramses, care îi aparţine. Intermediar între el şi potenţialii cumpărători ar fi fost Covaci Junior Poenaru, un tânăr de 19 ani din localitate. Trecând la supravegherea zonei şi interceptarea telefoanelor suspecţilor, oamenii legii au aflat de următoarea tranzacţie.
În noaptea de 9 spre 10 mai, Gănescu a venit la Craiova, fiind adus în barul lui Poşulescu de amicul său, Capotescu. Acolo, bărbatul din Zimnicea ar fi cumpărat o gură de bancomat, apoi a plecat către casă, la volanul unui Audi A6. Poliţiştii şi procurorii ar fi vrut să-l înhaţe chiar atunci, însă Gănescu a simţit că e filat şi a gonit cu aproape 200 km/h până la Zimnicea, pierzându-i pe drum pe urmăritori. Se pare, însă, că gura de bancomat a avut ceva probleme, pentru că Gănescu s-a întors cu ea, pe 18 mai, la Poşulescu. La plecare, oamenii legii nu l-au mai ratat. În rucsacul său, poliţiştii au găsit gura de bancomat care-l incrimina.
Cu ocazia audierii, Adrian Poşulescu a recunoscut că el a confecţionat artizanal dispozitivul de skimming tip „gură de bancomat“ găsit asupra lui Gănescu, făcând asta la insistenţele lui Capotescu, iar pe 18 mai, tot la rugămintea lui Capotescu, a procedat la efectuarea unui reglaj al dispozitivului vândut lui Gănescu.
Poşulescu, Gănescu şi Capotescu au fost arestaţi preventiv pe 19 mai, aflându-se şi în prezent în spatele gratiilor. Procurorii i-au dat însă o şansă lui Covaci-Junior Poenaru, decizând să-l lase în libertate, întrucât era elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“ din Craiova şi urma să susţină examenul de bacalaureat. Tânărul însă n-a apreciat gestul anchetatorilor, picând bacul, după ce a luat 5.00 la geografie şi numai 3,20 la matematică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII