15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducătorii și clienții, tot mai puțini în piața din centru

Producătorii și clienții, tot mai puțini în piața din centru

Ajuns la a patra ediție, târgul de produse agricole organizat de Primăria Craiova și Prefectura Dolj pe strada A.I. Cuza nu a mai avut în acest weekend căutarea de altădată. Dacă după primele două ediții producătorii au plecat mulțumiți, în ultimele săptămâni aceștia s-au plâns de lipsa clienților. Mulți dintre comercianți nici nu au mai venit a doua zi în centru, după ce vânzările de sâmbătă au fost sub așteptări. Dintre cele câteva tarabe cu marfă, majoritatea erau cu pepeni verzi și galbeni. „Acum este timpul lor, data trecută nu prea am dat, dar acum văd că merge cât de cât vânzarea“, susținea un producător venit de la Călărași, care vindea pepenii verzi cu un leu kilogramul. Cu cartofi era un singur producător, de la Mârșani, care își împărțise marfa în două. „Față de alte dăți, acum a mers foarte prost, dar și în piață cred că este la fel. Am dat mai mult din cei mari și i-au cumpărat în special domnii“, a spus acesta“.     
Chiar dacă nu mai sunt clienții de altădată și nici marfă la fel de multă, sunt unii producători de legume care preferă centrul. „Mai bine vin aici, pentru că oamenii știu că iau direct de la producător. Dacă te duci în piață, lumea te consideră bișnițar“, a spus Valentin Oprișor, din Almăj, care venise cu roșii, morcovi „și alte legume de prin grădină“.
Cea mai inspirată a fost o comerciantă de porumb venită de la Celaru. Aceasta vindea porumbul cu 50 de bani bucata, iar în câteva ore a rămas fără marfă. „Am dat patru saci până acum și am sunat să îmi mai aducă. Și ieri (sâmbătă – n.r.) am vândut bine. Am tarabă și în Craiovița, acolo merge și mai bine vânzarea“, a spus ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU