21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul a decis neînceperea urmăririi penale în cazul votului pe Legea pensiilor

Parchetul a decis neînceperea urmăririi penale în cazul votului pe Legea pensiilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis neînceperea urmăririi penale faţă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi faţă de secretarul Camerei, Sever Voinescu, în cazul plângerii PSD care viza votul pe Legea Pensiilor.
Procurorii au dispus soluţia de neîncepere a urmăririi penale faţă de cei doi, pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.
Prin plângerile formulate s-a susţinut că, în virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Anastase, sub pretextul defectării sistemului de vot electronic, a validat realizarea votului la Legea sistemului unitar de pensii, prin ridicarea mîinii. S-a arătat că, prin această modalitate, a mărit intenţionat numărul votanţilor cu scopul realizării cvorumului legal, necesar adoptării legii, deşi nu era întrunită majoritatea prevăzută de dispoziţiile art.67 din Constituţie pentru votul acestui act normativ.
În același context, s-a susţinut că Sever Voinescu, în calitate de secretar al Camerei Deputaţilor și tot în scopul realizării cvorumului a anunțat că sunt prezenți în sală mai mulți deputați votanți decât erau în realitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU