Dificultăţile financiare cu care se confruntă ţara noastră în prezent, precum şi criza agroalimentară mondială, care a devenit iminentă şi în România, ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru români, să fie prevăzători, să aibă grijă cum economisesc şi să îşi facă mai multe variante pentru a trece cu bine peste criză.
Reprezentanţii Partidului Ecologist Român (PER) au vorbit, ieri, despre problemele financiare care afectează ţara noastră în prezent şi au atras atenţia românilor să aibă grijă cum îşi gestionează bunurile, în special având în vedere faptul că urmează vremuri din ce în ce mai dificile.
„Niciodată toate ouăle nu stau în acelaşi coş. Românii nu trebuie să se ia nici după unii, nici după alţii, trebuie să fie oameni echilibraţi, să îşi împartă banii şi bunurile în aşa fel încât să nu aibă toată agoniseala într-un singur tip de produs, fie că vorbim despre o anumită monedă, fie că este vorba de investiţii în aur sau proprietăţi imobiliare. Astfel, în cazul în care se întâmplă ceva, nu vor pierde totul şi nu vor ajunge în situaţia în care să nu mai aibă cu ce trăi de pe o zi pe alta. Asta înseamnă că, pentru a minimaliza pe cât posibil pierderile pe care le pot înregistra prin pierderea unui proiect sau prin deprecierea unei monede, trebuie să încerce pe cât posibil ca bunurile şi capitalul pe care le au în familie să le împartă în diferite zone de risc, fie că e vorba de euro, leu, dolar ş.a.“, a declarat, pentru Curierul Naţional, preşedintele executiv al Partidului Ecologist Român, Răzvan Păunescu.
Preşedintele executiv al PER a făcut, totodată, un apel la români să fie precauţi şi să nu urmeze întotdeauna sfatul autorităţilor sau al instituţiilor, având în vedere că multe dintre acestea au un interes în a menţine lucrurile într-un anumit fel.
„Ţări importante de pe mapamond nu îşi declară adevăratele datorii şi nu prezintă gravitatea situaţiei cu care omenirea se confruntă în prezent, fapt pentru care Partidul Ecologist Român face un apel românilor să înţeleagă că trebuie să fie într-un echilibru, să nu se ia după nici un fel de indicaţii date de anumite autorităţi sau alte instituţii care au interesul de a ţine sub control anumite lucruri“, a declarat Răzvan Păunescu.
În ceea ce priveşte repercusiunile crizei agroalimentare, reprezentanţii Partidului Ecologist Român spun că problema cea mai mare o constituie faptul că autorităţile nu s-au implicat suficient până acum. O dovadă în acest sens o reprezintă şi gradul extrem de scăzut al absorbţiei fondurilor europene, de doar 3,4%, care ne plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană.
„Ţara noastră are un potenţial agricol enorm, iar capacitatea României de a produce mâncare ar putea să o depăşească pe cea a Franţei, dacă ar fi îngrijită şi dezvoltată aşa cum trebuie. Sugerăm administraţiilor de stat să facă tot ce le stă în putinţă pentru a dezvolta agricultura în ţara noastră“, a afirmat Răzvan Păunescu.
• Click News
PER: Nu trebuie să ţinem toate ouăle în acelaşi coş
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei