21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTenis - Ruxandra Dragomir: Pe hârtie, Cehia ar porni cu prima şansă

Tenis – Ruxandra Dragomir: Pe hârtie, Cehia ar porni cu prima şansă

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat, miercuri, că din punct de vedere al clasamentului mondial, jucătorii cehi sunt mai bine poziţionaţi şi sunt favoriţi în faţa românilor în barajul pentru menţinere / promovare în Grupa Mondială a Cupei Davis.
Oficialul FRT speră însă ca echipa României să speculeze avantajul terenului propriu în această confruntare. „Vom juca cu Cehia acasă şi vom avea din nou ocazia să organizăm un meci de Cupa Davis. Va fi un meci greu din punct de vedere al omogenităţii echipei cehe. Avem un Tomas Berdych în primii 10, mai precis locul 8 ATP, îl avem pe Radek Stepanek, locul 56 ATP, Lukas Rosol, numărul 70 mondial, şi doi jucători de dublu Frantisek Cermak, locul 21, şi Lukas Dlouhy, locul 46. Din punct de vedere al clasamentului, pe hârtie, ei ar porni cu prima şansă. Dar ţinând cont de faptul că jucăm în România, Federaţia Română de Tenis îşi va da silinţa să organizeze cât mai bine acest eveniment pentru ca jucătorii noştri să profite de faptul că joacă pe teren propriu. Eu sunt optimistă întotdeauna. Noi, organizatorii, ne vom face treaba cât mai bine pentru ca jucătorii să pornească cu prima şansă datorită faptului că jucăm pe teren propriu. Nimic nu e mai frumos decât să joci acasă, în faţa spectatorilor din ţara ta“, a declarat şeful FR Tenis, pentru Mediafax.
Ruxandra Dragomir a mai spus că locul de desfăşurare a întâlnirii va fi stabilit după ce se va consulta cu jucătorii echipei României de Cupa Davis. „Întotdeauna e loc de interpretare, că se putea mai bine decât atât la tragerea la sorţi, dar trebuie să credem în această şansă. Acum depinde foarte mult şi de dorinţa echipei de a se califica în Grupa Mondială. Şi sunt convinsă că această dorinţă există şi că a existat întotdeauna. Pornim cu optimism. Nu am stabilit încă locul de desfăşurare, astăzi vom avea o şedinţă de Comitet Director şi vom decide aceste lucruri pentru că sunt foarte importante. În primul rând va trebui consultat şi căpitanul echipei (Andrei Pavel – n.r.) să vedem care sunt preferinţele lor, pentru că ei sunt actorii principali. Noi doar ne facem treaba doar din punct de vedere organizatoric“, a precizat Dragomir.
Echipa României va întâlni reprezentativa Cehiei în barajul pentru menţinere / promovare în Grupa Mondială a Cupei Davis, s-a stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorţi efectuate la Londra. Partida se va disputa în perioada 16-18 septembrie, în România.
Play-off-ul pentru Grupa Mondială va avea loc chiar înaintea turneului BRD Năstase / Ţiriac Trophy, care se va disputa la Bucureşti, în perioada 19-25 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS