11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitale private pentru bolnavii asiguraţi la stat

Spitale private pentru bolnavii asiguraţi la stat

Spitalele private câştigă teren în judeţul Dolj. Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj, din 2011 primesc finanţare de la CAS Dolj patru spitale private, în condiţiile în care anul trecut a fost unul singur. „Pentru 2011, s-au încheiat contracte de finanţare cu patru spitale private, toate din Craiova, dintre care unul cu spitalizare continuă (Centrul Medical Mogoş Med) şi trei cu spitalizare de o zi (Oncolab, Meda şi HitMed)“, a susţinut Daniela Gheorghe, purtătorul de cuvânt al CAS Dolj. Centrul Medical MogoşMed are ca specialitate principală chirurgia, Oncolab este o unitate sanitară pentru bolnavii de cancer, Meda are spitalizare de zi pentru bolnavii de diabet, iar HitMed este specializată în obstetrică-ginecologie.
Din acest an, alocarea sumelor necesare pentru spitale se face în funcţie de competenţele stabilite în urma clasificării unităţilor sanitare. Cele mai mari fonduri le vor avea spitalele de categoria I, iar cele mai mici fonduri le vor primi spitalele din categoria a V-a. În judeţul Dolj, cel mai bine clasate sunt Spitalul de Urgenţă Craiova, Centrul de Cardiologie Craiova, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Craiova şi Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, unităţi încadrate în categoria a II-a.
Bugetul alocat anul acesta pentru cele 12 spitale de stat plus cele patru spitale private este mai mic cu aproape 50 de milioane de lei faţă de cel de anul trecut, când au fost semnate 13 contracte. „În 2010, valoarea contractelor a fost de 250 milioane de lei, iar în 2011 – de 202,4 milioane de lei (din această sumă a fost contractată valoarea de 190 de milioane de lei), diferenţa reprezentând fondul de rezervă care, conform legislaţiei, se va distribui spitalelor în semestrul II în funcţie de realizări)“, a precizat Daniela Gheorghe.
• Simona Tudor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII