15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePasajul subteran, scos la licitaţie

Pasajul subteran, scos la licitaţie

Primăria Craiova a scos la licitaţie proiectul privind realizarea pasajului subteran de la Universitate, care se va face pe sub intersecţia străzii Arieş cu A.I. Cuza, respectiv Împăratul Traian, şi care are ca scop preluarea traficului auto de pe bulevardul Carol. Valoarea investiţiei este estimată de primărie la 45 de milioane de lei, fără TVA, banii provenind din fonduri europene în proporţie de 98 la sută.
Pasajul va avea o lungime de 405 metri, iar în proiect sunt incluse modernizarea părţii carosabile şi a trotuarelor, construirea unui sens giratoriu şi a trei alveole pentru mijloacele de transport, precum şi amenajarea a 1.280 de metri pătraţi de spaţii verzi şi a reţelelor de utilităţi.

Lucrările ar putea începe la toamnă

 Municipalitatea speră ca lucrările la pasajul subteran să înceapă în această toamnă, durata prevăzută pentru finalizarea proiectului fiind de 18 luni de la data adjudecării contractului.
Ieri, la sediul Primăriei Craiova, s-a făcut şi deschiderea ofertelor depuse pentru proiectul „Amenajare parcare subterană în zona Teatrului Naţional“.
Acestea au cuprins studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi detaliile de execuţie, durata de finalizare a contractului fiind de patru luni de la data atribuirii, valoarea investiţiei estimată de primărie fiind de 1,1 milioane de lei, fără TVA.
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII