23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadrele didactice dau astăzi examenul de titularizare

Cadrele didactice dau astăzi examenul de titularizare

Peste 38.000 de candidaţi participă astăzi la concursul de titularizare, informează HotNews.ro. Potrivit reprezentaţilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), la concursul de titularizare s-au înscris 38.064 de candidaţi, dintre care 4.237 sunt absolvenţi din promoţia 2011. În Dolj vor participa la acest examen 1.111 de cadre didactice. Acestea, alături de alţi 280 de de profesori care s-au înscris la concurs cu nota obţinută la examenul din 2009 sau 2010, au la dispoziţie 842 de posturi, dintre care doar 43 titularizabile.

Ocuparea posturilor didactice se face pe bază de concurs cu probe scrise, cu subiecte elaborate de MECTS în conformitate cu programele specifice pentru concurs la specialitatea postului didactic. Cele mai căutate discipline sunt educatoare, institutori sau învăţători, limba şi literatura romana, limba şi literatura engleză, educaţie fizică şi sport, matematică, psihopedagogie specială, istorie, geografie, limba şi literatura franceză, religie ortodoxă şi biologie.

Numărul posturilor pentru concursul de astăzi a fost publicat la data de 6 iunie de Ministerul Educaţiei. Astfel, 4.471 de posturi didactice sau catedre vacante sunt titularizabile, iar 42.731 de posturi didactice, catedre vacante sau rezervate sunt netitularizabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS