13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBox - Lucian Bute l-a învins pe Jean Paul Mendy prin KO şi şi-a păstrat titlul mondial IBF

Box – Lucian Bute l-a învins pe Jean Paul Mendy prin KO şi şi-a păstrat titlul mondial IBF

Pugilistul Lucian Bute şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori, notează Mediafax. Bute şi Mendy au fost prezentaţi de cel mai cunoscut ringannouncer din lume, Michael Buffer.

Românul a intrat în ring pe melodia cântată de formaţia U2, „Where the streets have no name“, iar adversarul său a fost acompaniat de AC/DC, cu melodia „Highway to Hell“.

Imnul României la acest eveniment a fost interpretat de Andra, iar trupa Class a cântat imnul Canadei.

Lucian Bute, în vârstă de 31 de ani, are 28 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nici o înfrângere. Jean Paul Mendy are 29 de victorii, o înfrângere, din care 16 prin KO.

Este pentru prima oară când Lucian Bute îşi apără centura mondială în România.

 

Viorel Simion şi Bogdan Dinu au câştigat prin KO

 

Pugilistul Viorel Simion l-a învins prin KO în repriza a noua pe filipinezul Jun Talape, într-un meci la categoria pană, versiunea WBC, pentru titlul internaţional. Meciul care ar fi trebuit să se desfăşoare pe durata a 12 reprize s-a oprit în runda a noua, Viorel Simion (13-0-0, 5 KO), reuşind să-l trimită la podea pe Jun Talape (20-7-1, 8 KO). În urma acestei victorii, Viorel Simion a intrat între primii 15 boxeri ai categoriei.

La cântarul oficial de vineri filipinezul a avut probleme cu greutatea, el renunţând şi la lenjeria intimă şi fiind acoperit cu un cearşaf, pentru se încadra în limitele categoriei, fără a reuşi. Însă, pugilistul filipinez a primit un răgaz de două ore pentru a slăbi 200 de grame şi pentru a reuşi să intre în limitele categoriei. După o oră, el a reuşit să se încadreze, cu 57,050 kg.

Pugilistul Bogdan Dinu a câştigat prin KO meciul de la categoria grea, disputat în compania tanzanianului Awadh Mohamed Tamim. Bogdan Dinu (5-0-0, 2 KO) l-a învins pe Awadh Mohamed Tamim (12-2-0, 7 KO) printr-un KO în prima repriză, într-un meci ce ar fi trebuit să aibă patru runde.

Canadianul Pier-Olivier Cote l-a învins pe mexicanul Pedro Navarette, într-un meci contând pentru categoria superuşoară, disputat în opt reprize.Toţi cei trei arbitri judecători l-au văzut câştigător în unanimitate (80-75, 80-73, 80-71) pe Pier-Olivier Cote (Canada, 16-0-0, 11 KO) în faţa lui Pedro Navarette (Mexic, 25-11-3, 14 KO).

Canadianul Renan St. Juste l-a învins pe mexicanul Jaudiel Zepeda în al doilea meci al galei, disputat pe parcursul a opt reprize la categoria supermijlocie. Cei trei arbitri-judecători l-au văzut câştigător în unanimitate (79-74, 80-72, 80-72) pe Renan St-Juste (Canada, 22-2-1, 15 KO) în faţa lui Jaudiel Zepeda (Mexic, 12-4-1, 9 KO).

Rusul Sahib Usarov l-a învins pe Sergio Gomez Acevedo (Nicaragua), la categoria supercocoş, în primul meci al galei. Toţi cei trei arbitri judecători l-au văzut învingător pe Usarov (15-0, 6 KO), în faţa lui Acevedo (16-8, 12 KO).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII