18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTenis (f) - Petra Kvitova a câştigat trofeul de la Wimbledon

Tenis (f) – Petra Kvitova a câştigat trofeul de la Wimbledon

Jucătoarea cehă Petra Kvitova, numărul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, a câştigat, sâmbătă, la 21 de ani, prima finală de Mare Şlem din carieră, la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-4, pe rusoaica Maria Şarapova, locul 6 WTA şi a cincea favorită a competiţiei, informează Mediafax.

Petra Kvitova s-a impus în faţa rusoaicei după un meci ce a durat o oră şi 25 de minute. Pentru Kvitova a fost prima finală de Grand Slam disputată.

Maria Şarapova se afla la a doua finală la Wimbledon, după cea câştigată în 2004. În palmaresul rusoaicei de 24 de ani mai figurează două trofee de Mare Şlem, US Open în 2006 şi Australian Open în 2008, precum şi o finală pierdută la această ultimă competiţie, în 2007.

Kvitova şi Şarapova s-au mai întâlnit o singură dată până la finala de sâmbătă, în semifinalele turneului de la Memphis, ediţia 2010, când sportiva rusă a câştigat cu 6-4, 6-3.

Perechea Peschke / Srebotnik s-a impus la dublu feminin

În  proba de dublu feminin de la Wimbledon s-a impus perechea Katarina Srebotnik / Kveta Peschke (Cehia / Slovenia), cap de serie numărul 2, care a învins, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-3, 6-1, cuplul Sabine Lisicki / Samantha Stosur (Germania / Austria). Cele două câştigătoare au obţinut al patrulea lor trofeu în acest an.

Lisicki şi Stosur s-au aflat la Wimbledon la al doilea lor turneu ca pereche.

Foste jucătoare de simplu, Srebotnik şi Peschke evoluează în prezent doar la dublu. Ele şi-au început colaborarea în 2010, an în care au fost finaliste la Roland Garros. Titlul de la Wimbledon este pentru cele două primul în proba de dublu la un turneu de Mare Şlem. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS