18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTenis - Tecău şi Lindstedt învinşi de fraţii Bryan în finală la Wimbledon

Tenis – Tecău şi Lindstedt învinşi de fraţii Bryan în finală la Wimbledon

Perechea Horia Tecău / Robert Lindstedt (România / Suedia) a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-4, 7-6 (7/2) de cuplul american Bob Bryan / Mike Bryan (SUA), cap de serie numărul 1, în finala de dublu de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului, informează Mediafax. Meciul a durat o oră şi 43 de minute.

Tecău şi Lindstedt, cap de serie numărul 8, au disputat şi finala de anul trecut la Wimbledon, fiind învinşi atunci de cuplul Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), care la ediţia din acest an a fost eliminat, în sferturi, de Bob şi Mike Bryan.

Horia Tecău i-a mai întâlnit pe Bob şi Mike Bryan de trei ori în carieră şi a pierdut de fiecare dată. În 2006, Tecău şi Victor Hănescu nu au dus la capăt meciul cu fraţii Bryan din cauza accidentării lui Hănescu, românii fiind nevoiţi astfel să abandoneze după primul set, pierdut cu 2-6, în întâlnirea SUA – România, din turul întâi al Cupei Davis, Grupa Mondială. În 2009, Tecău şi Andrei Pavel au fost învinşi de două ori, de fiecare dată în turul secund, la Roland Garros, scor 1-4, 4-6, şi la US Open, scor 6-7 (2), 3-6.

Gemenii Bob şi Mike Bryan, liderii ATP la dublu, domină această probă de mai bine de cinci ani. Ei s-au situat pe prima poziţie a clasamentului ATP peste 240 de săptămâni şi în palmaresul lor figurează 11 titluri de Grand Slam: cinci la Australian Open, ultimul în acest an, două la Wimbledon (inclusiv cel din acest an), unul la Roland Garros, trei la US Open. De asemenea, ei au triumfat în 72 de turnee, au obţinut aproape 700 de victorii, ambele performanţe reprezentând recorduri în ATP, şi au câştigat împreună aproximativ 16 milioane de dolari premii, cea mai mare parte a acestei sume numai din proba dublu.

Pentru participarea în finala de dublu, Tecău şi Lindstedt vor primi un cec în valoare totală de 125.000 de lire sterline, perechea învingătoare încasând o sumă dublă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS