18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrategia FOCUS 2020 a UGIR, o soluţie pentru dezvoltarea mediului de afaceri

Strategia FOCUS 2020 a UGIR, o soluţie pentru dezvoltarea mediului de afaceri

Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR), în parteneriat cu Fundaţia Post-Privatizare şi Assessment North East au lansat, joi, strategia de dezvoltare organizaţională FOCUS 2020.
Obiectivele principale ale parteneriatului transnaţional „Investitori în oameni“ includ consolidarea instituţională a UGIR, pentru promovarea în rândul membrilor săi, dar şi a potenţialilor membri, a unei atitudini favorabile investiţiilor în dezvoltarea resurselor umane, precum şi creşterea responsabilităţii sociale a întreprinderilor.
„Strategia elaborată reprezintă un document consistent, cu un potenţial considerabil de a servi interesele membrilor şi de a contribui la prosperitatea economică susţinută şi la dezvoltarea predictibilă a mediului economic românesc în anii ce vor veni“, a declarat Ştefan Varfalvi, prim-vicepreşedinte UGIR şi director adjunct în cadrul proiectului.
Având în vedere provocările cu care se confruntă mediul de afaceri din România, în vederea identificării unor soluţii complete la provocările actuale, strategia UGIR FOCUS 2020 propune tratarea problematicilor prin prisma a trei dimensiuni fundamentale, rezultând trei unghiuri complementare de abordare: perspectiva economică a afacerilor, perspectiva socială şi cea de dezvoltare.
Pe aceste baze, strategia stabileşte patru priorităţi generale de intervenţie şi anume: profesionalizarea intervenţiei patronale în materie de lobby economic şi social, extinderea intervenţiei patronale în concertarea economică şi socială, precum şi consolidarea intervenţiei patronale în dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea intervenţiei patronale în prestarea de servicii de specialitate pentru întreprinderi.
Proiectul implementat de UGIR, Fundaţia Post-Privatizare şi de Assessment North East, este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!“, Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor“, domeniul major de intervenţie 3.3 „Dezvoltarea perteneriatului şi încurajarea iniţiativelor pentru parteneri sociali şi societatea civilă“.
Tot joi a avut loc şi încheierea unui protocol de colaborare între UGIR şi Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti (FTMB).
„Astăzi s-a încheiat şi s-a semnat un protocol de colaborare între Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România prin care vom colabora ca parteneri în dezvoltarea acestui proiect în tot ceea ce înseamnă artă, cultură, industrie şi pregătire profesională, inclusiv şi pentru dezvoltarea de tineri voluntari în cadrul proiectului“, a declarat preşedintele FTMB, Ticu Plăcintă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS