11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStaţia de epurare - un succes curat

Staţia de epurare – un succes curat

Staţia de epurare de la Făcăi a fost inaugurată ieri cu mare fast. Reprezentanţii primăriei, viceprimarii Mărinică Dincă şi Teodor Sas, ai Companiei de Apă „Oltenia“, ai constructorului italian, firma EMIT, şi ai firmei de consultanţă EPTISA, precum şi oameni din peisajul politic local au fost prezenţi la deschiderea oficială a staţiei.
„Putem numi acest eveniment, pornirea Staţiei de Epurare, un succes curat, deoarece începând de azi (ieri – n.r.) va fi deversată în râul Jiu o apă mult mai curată. Iar o calitate mai bună a apei înseamnă o calitate mai bună a vieţii noastre“, a spus Mărinică Dincă, viceprimarul Craiovei.
În cele din urmă, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să facă un tur al Staţiei de Epurare şi să urce la pupitrul de comandă, de unde se dirijează întreaga unitate.
În fapt, începând de ieri a fost pusă în funcţiune şi cea de-a doua secţiune de tratare biologică, chimică şi decantare finală. Aici, o serie de utilaje procesează reziduurile, acestea sunt deshidratate şi ulterior pot fi folosite în agricultură. Scopul staţiei este acela de a reduce poluarea râului Jiu prin evitarea deversărilor de apă uzată neepurată, reducerea poluării transfrontaliere prin descărcările indirecte în fluviul Dunărea, iar apa uzată va fi epurată conform cerinţelor autorităţilor române de gospodărire a apelor şi standardelor europene existente.
Vineri este rândul craiovenilor să viziteze Staţia de Epurare de la Făcăi. Aceştia au la dispoziţie autobuze care pleacă la orele 9.00 şi 12.00 din faţa primăriei, de la poşta din Craioviţa Nouă şi din faţa poştei din cartierul Rovine.
• Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS