15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHandbal - Oltchim a transferat un pivot din Rusia

Handbal – Oltchim a transferat un pivot din Rusia

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a transferat o jucătoare din naţionala Rusiei, pivotul Ekaterina Vetkova urmând să îmbrace tricoul echipei antrenate de Radu Voina, informează Mediafax. Ekaterina Vetkova (24 de ani, 1.82 metri, 73 kg) a fost o jucătoare de bază a echipei Zvezda Zvenigorod, pentru care a marcat în sezonul trecut al Ligii Campionilor, 26 de goluri. Vetkova, care evoluează pe postul de pivot, a jucat la Zvezda din 2007, când s-a transferat de la Lada Togliatti. Este campioană mondială cu echipa Rusiei, la ediţia din 2009, sub comanda cunoscutului antrenor Evgheni Trefilov.
Conducerea Oltchimului nu a confirmat transferul, mărginindu-se să declare că toate noutăţile din echipă vor fi cunoscute luni, la data oficială a reunirii lotului. „Luni se vor cunoaşte toate schimbările şi noutăţile din echipă. Pot spune că vom merge cu un lot de 18 jucătoare, plus Cristina Neagu, din care nu va mai face parte însă interul Anastasia Pidpalova. Ei i-a expirat contractul şi nu a fost prelungit, la linia de 9 metri, noi având acum alte trei jucătoare, plus pe Cristina Neagu. Ne vom opri cu transferurile, lotul se reuneşte şi ne vom apuca de treabă“, a declarat preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru.
Reunirea echipei vâlcene este programată luni, la ora 16.00. Din lotul jucătoarelor vor absenta noile transferuri Marija Jovanovici şi Sanela Knezovici, care au primit o săptâmână în plus de vacanţă, din cauză că au încheiat competiţiile doar în 18 iunie. De asemenea, Yeliz Ozel va întârzia şi ea o săptămână, răstimp în care clubul face demersurile pentru prelungirea permisului său de sedere în România. „În 10 iulie, toate jucătoarele vor fi prezente la pregătiri“, a mai spus Berbecaru.
După reunirea de luni, programul echipei Oltchim include o săptămână dedicată reintrării în efort, un cantonament pe litoral, urmat de unul montan. Primele meciuri de verificare vor avea loc la turneul de la Cluj (5-6 august), urmat de cel din Ungaria şi încă două în Germania.
În sezonul 2011-2012, campioana României va evolua şi în Liga Campionilor, fiind repartizată în grupa D preliminară, cu echipele SD Itxako (finalista sezonului trecut), Dinamo Volgograd (campioana Rusiei) şi o formaţie din turul doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS