17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi ani de prelungire pentru construcţia podului Calafat-Vidin

Doi ani de prelungire pentru construcţia podului Calafat-Vidin

Comisia Europeană va acorda o prelungire de doi ani pentru construcţia podului Calafat-Vidin, peste Dunăre, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor bulgar.
Proiectul este finanţat prin Programul de fonduri preaderare ISPA şi ar fi trebuit finalizat încă din octombrie 2010, dar a fost amânat din cauza dificultăţilor tehnice, relatează Sofia News Agency.
Miercuri, autorităţile bulgare au anunţat că vor primi în următoarele săptămâni aprobarea oficială din partea Comisiei Europene pentru prelungirea termenului cu doi ani. Potrivit informaţiilor oficiale, în prezent ar fi finalizate 63% din lucrările de construcţie la podul care va facilita traficul din Europa Centrală către Grecia, prin România şi Bulgaria.
De asemenea, 57% din infrastructura adiacentă podului ar fi construită, iar, în total, pentru proiect s-ar fi plătit 38 de milioane de euro.
În aprilie, compania spaniolă FCC, care a fost contractată pentru construirea podului, a primit un permis pentru extracţia materialelor necesare; lipsa acestui permis a fost unul dintre motivele invocate pentru întârzieri.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII