13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicatele din Grecia au început o grevă generală de 48 de ore

Sindicatele din Grecia au început o grevă generală de 48 de ore

Sindicatele din Grecia au început o grevă generală de 48 de ore, după ce premierul elen Giorgios Papandreou a cerut Parlamentului să susţină un pachet de măsuri de austeritate, informează NewsIn. Numeroşi manifestanţi sunt aşteptaţi pe străzile din Atena, în timp ce transportul public va fi oprit. Peste 5.000 de polţişti urmează să fie desfăşuraţi astăzi în centrul Atenei, în condiţiile în care mii de muncitori aflaţi în grevă urmează să se îndrepte spre Parlament la ora locală şi a României 10.00. Greva generală va perturba majoritatea serviciilor publice, la protest anunţându-şi participarea inclusiv medicii, şoferii de ambulanţe, jurnaliştii şi chiar şi actorii care lucrează în teatre de stat. Aeroporturile vor fi închise ore la rând, deoarece controlorii de trafic aerian îşi opresc activitatea între 8.00 şi 12.00 şi între 18.00 şi 22.00. Nu vor funcţiona nici feriboturile, autobuzele sau trenurile.

Sindicatele sunt nemulţumite că programul guvernamental de austeritate prevede taxe pentru cei care au salariul minim pe economie, după luni în care veniturile au fost reduse şi în care rata şomajului a ajuns la peste 16%.

Giorgios Papandreou a declarat ieri că numai programul de austeritate evaluat la 28 de miliarde de euro pe care l-a propus guvernul său va pune din nou Grecia pe picioare. Dacă Guvernul nu se va bucura de susţinere, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional ar putea bloca ultima tranşă din împrumutul promis Greciei, care ar putea rămâne fără bani în câteva săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU