18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Senatului a decis înfiinţarea unei comisii speciale privind reorganizarea administrativă

Conducerea Senatului a decis înfiinţarea unei comisii speciale privind reorganizarea administrativă

Biroul Permanent al Senatului a decis azi să aprobe propunerea preşedintelui instituţiei, Mircea Geoană, privind înfiinţarea unei Comisii speciale a acestei camere privind reorganizarea administrativ-teritorială a României. Potrivit NewsIn, Geoană şi-a anunţat iniţiativa de săptămâna trecută. "Este obligaţia în calitate de cameră decizională pe problematică legată de teritoriu, pe administraţie, şi care are ultimul cuvânt cu privire la un astfel de subiect, să ne pronunţăm dincolo de patima politică şi dincolo de efervescenţa unui astfel de subiect (…) Dorim astfel, prin demers serios şi sobru la nivelul Senatului, să înlăturăm această percepţie de amatorism, de politicianism şi de clientelism pe care debutul dezbaterii ni l-a provocat", a spus preşedintele Senatului, marţea trecută.
El a menţionat că termenul convenit pentru prezentarea unui raport este de şase luni de zile, timp în care vor fi organizate dezbateri cu specialişti europeni, din partea Academiei Române, ai Comisiei Europene, dar şi o serie de oficiali şi miniştri ai statelor membre UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS