17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Regiunile de dezvoltare vor prelua şi din atribuţiile judeţelor. Nu se pune problema vreunei regiuni pe un criteriu etnic

Ponta: Regiunile de dezvoltare vor prelua şi din atribuţiile judeţelor. Nu se pune problema vreunei regiuni pe un criteriu etnic

Regiunile de dezvoltare care vor fi organizate în cadrul procesului de regionalizare vor prelua cât mai multe dintre atribuţiile administrative şi de decizie ale Guvernului, dar şi ale judeţelor, fără ca la constituirea acestora să fie luat în calcul criteriul etnic, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

 "Vom discuta şi cu UDMR, şi cu PDL, şi cu PP-DD, cu oricine altcineva, despre cum trebuie să arate regiunile. Nu se pune problema-este total exclus- ideea de vreo regiune pe un criteriu etnic.  Criteriul etnic nu există în Europa, în Europa criteriile pentru regiuni sunt populaţie, suprafaţă şi dezvoltarea economică, PIB-ul pe cap de locuitor. Nu există criteriul etnic şi nimeni nu caută aşa ceva ", a spus Ponta la RTV.

Calendarul prezentat de către premier prevede modificarea Constituţiei în prima sesiune parlamentară, în intervalul februarie-iunie 2013 şi pregătirea regiunilor până la alegerile europarlamentare din mai 2014 şi organizarea simultană a acestor alegeri cu cele regionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS