28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntonescu: Menţin afirmaţiile critice faţă de UDMR. Dar dacă USL avea 50,6%, nu discutam cu maghiarii?

Antonescu: Menţin afirmaţiile critice faţă de UDMR. Dar dacă USL avea 50,6%, nu discutam cu maghiarii?

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că îşi menţine afirmaţiile critice faţă de liderii UDMR care s-ar fi comportat ca "pedelişti de etnie maghiară", însă formaţiunea maghiară este reprezentativă pentru comunitatea pe care o reprezintă, fiind necesar dialogul indiferent de scorul USL.

Antonescu a declarat, într-o emisiune a postului Antena 3, că în urmă cu aproximativ un an s-a referit la liderii UDMR arătând că aceştia se comportă "ca nişte pedelişti de etnie maghiară" şi că "nici nu mai reprezintă corect interesele comunităţii maghiare".

"Îmi menţin aceste afirmaţii, aşa s-au comportat. În acest moment însă, după acest vot, UDMR a dovedit încă o dată, ne place, nu ne place, că Uniunea este recunoscută ca reprezentantă a comunităţii maghiare din România", a spus liderul PNL.

El a menţionat că, indiferent de scorul politic obţinut de USL, ar fi trebuit să existe dialog, invocând situaţia în care Uniunea ar fi obţinut puţin peste 50% din mandatele din Parlament.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII