18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRepublica Moldova: Aproape 1.000 de candidaţi intră în al doilea tur al alegerilor locale

Republica Moldova: Aproape 1.000 de candidaţi intră în al doilea tur al alegerilor locale

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a anunţat astăzi că 15 partide au mai rămas în cursa electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor care avea loc la 19 iunie în această ţară, informează NewsIn. Partidele sunt reprezentate de 963 de candidaţi, în timp ce 61 dintre candidaţi sunt independenţi.

În primul tur al alegerilor locale au fost desemnaţi doar 385 de primari din cei 898 care urmau să fie aleşi, astfel că în 512 localităţi din Republica Moldova pe data de 19 iunie urmează să aibă loc cel de-al doilea tur de scrutin.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, Partidul Liberal Democrat are cei mai mulţi primari aleşi în primul tur de scrutin din cadrul alegerilor locale – 120, fiind urmat de Partidul Comuniştilor, cu 115. Partidul Democrat are 85 de primari aleşi din primul tur, în timp ce Partidul Liberal are 27. Totodată, candidaţii independenţi au reușit să câştige 34 de primării.

Alegerile locale din 19 iunie se vor concentra cu precădere asupra municipiului Chişinău, unde vor lupta pentru fotoliul de primar comunistul Igor Dodon, care a obţinut în primul tur 48,07% din voturi, şi liberalul Dorin Chirtoacă, cu 46,51% din sufragii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS