19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 70 de persoane depistate în urma colaborării dintre poliţiştii români şi cei din Schengen

Peste 70 de persoane depistate în urma colaborării dintre poliţiştii români şi cei din Schengen

Peste 70 de persoane şi 35 de bunuri ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate în ultima săptămână de poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen, informează Poliţia Română.
Autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, în perioada 5 – 10 iunie pe teritoriul ţării noastre, ca urmare a consultării Sistemului Informatic Schengen şi a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Birourilor SIRENE, 62 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S..
Poliţiştii români au pus în aplicare şi 10 mandate europene de arestare şi au găsit patru persoane ce fuseseră semnalate ca fiind dispărute. De asemenea, au depistat 28 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.
Totodată, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare au fost identificate, pe teritoriul României, 28 de autoturisme căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale de către autorităţi din alte state membre Schengen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS