19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiune a TISPOL în România contra conducerii sub influenţa drogurilor

Acţiune a TISPOL în România contra conducerii sub influenţa drogurilor

TISPOL (European Traffic Police Network) va coordona, în săptămâna 6-12 iunie, o acţiune la nivel european, în peste 25 de ţări, printre care şi România, care are ca scop depistarea şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, a anunţat astăzi Poliţia Română.
Conform datelor TISPOL, la nivel european, conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere, alături de viteza excesivă şi nepurtarea centurii de siguranţă, se arată într-un comunicat remis duminică de Poliţia Română.
Oficialii TISPOL recomandă şoferilor să citească prospectul medicamentelor sau să consulte un medic pentru a afla dacă medicamentul pe care îl iau provoacă stări de somnolenţă sau alte efecte care pot diminua capacitatea de a conduce.
O acţiune similară a avut loc anul trecut, când peste 420.000 de şoferi din 21 de state europene au fost verificaţi, constatându-se 7.699 de încălcări ale legislaţiei referitoare la alcool şi 561 referitoare la consumul de droguri la volan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS