16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea a făcut o listă cu firmele „neserioase“ cărora le va bloca accesul la licitaţii

Elena Udrea a făcut o listă cu firmele „neserioase“ cărora le va bloca accesul la licitaţii

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, vrea să blocheze accesul la licitaţii al firmelor „neserioase“, care nu respectă termenele de execuţie ori care şi-au făcut un obicei din a contesta rezultatul licitaţiilor în vederea obţinerii unor avantaje ulterioare, informează NewsIn. „Sunt firme pentru care contestarea licitaţiilor a devenit «sport naţional», pentru ca ulterior să încerce obţinerea de foloase de pe urma acestui lucru, ori încercând să obţină subcontracte pentru anumite lucrări ori solicitând foloase materiale pentru a retrage contestaţiile. Alte firme s-au obişnuit să nu respecte termenele de execuţie a lucrărilor achiziţionate, invocând tot felul de motive pentru asta, ori să încerce încheierea de acte adiţionale prin care să crească valoarea lucrărilor. Am făcut la minister o listă cu aceste firme, cărora le vom da recomandare negativă la orice solicitare o vor face în acest sens. Este singura modalitate legală de a limita accesul acestor firme la licitaţiile pentru achiziţionarea de lucrări“, a declarat Elena Udrea, la Braşov.
Ministrul a adăugat că prioritatea ministerului pentru perioada următoare va fi execuţia lucrărilor contractate până în prezent prin proiectele cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII