16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProba de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul bacalaureatului, va începe la 10 iunie

Proba de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul bacalaureatului, va începe la 10 iunie

Proba de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul bacalaureatului de anul acesta, va începe la 10 iunie, şi nu la 13 iunie, cum era prevăzut în calendarul iniţial al examenului, au anunţat, azi, reprezentanţii Ministerului Educaţiei.
Potrivit NewsIn, devansarea s-a făcut deoarece 12 şi 13 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) sunt zile de sărbători legale, în care nu se lucrează, explică reprezentanţii ministerului.   
"În perioada premergătoare examenului de bacalaureat 2011, direcţiile de specialitate ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judeţene de bacalaureat. În urma discuţiilor, direcţiile responsabile cu organizarea şi desfăşurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ca prima zi a probei D de evaluare a competenţelor digitale să se desfăşoare în data de vineri, 10 iunie 2011. În luarea deciziei s-a ţinut cont şi de dificultatea probelor pe care absolvenţii de clasa a XII-a le vor susţine în data de 20 iunie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (înţelegerea textului audiat şi probă scrisă)", au declarat reprezentanţii Ministerului. Aceştia au precizat că perioada alocată desfăşurării probei de evaluare a competenţelor digitale se menţine la cinci zile şi că intervalul în care se va desfăşura bacalaureatul de anul acesta rămâne nemodificată, respectiv 6 iunie-1 iulie.
Bacalaureatul va avea trei probe orale (inclusiv cea de evaluare a competenţelor digitale) şi trei scrise. Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna vor susţine, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS