11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremieră naţională: o femeie a devenit bărbat în urma unei operaţii de peste 14 ore

Premieră naţională: o femeie a devenit bărbat în urma unei operaţii de peste 14 ore

O pacientă de 35 de ani este prima româncă supusă cu succes unei intervenţii de schimbare de sex, în urma unei operaţii complexe care a durat peste 14 ore şi care a fost efectuată, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală. Potrivit NewsIn, coordonatorul celor două echipe medicale care au efectuat operaţia, dr. Cristian Niţescu, a declarat, azi, că starea pacientului este bună, însă acesta va rămâne sub supraveghere.
Intervenţia chirurgicală, finalizată cu ataşarea neo-penisului la zona receptoare, este a doua etapă din procedura schimbării de sex. Prima etapă, desfăşurată în urmă cu şase luni, a constat în îndepărtarea uterului şi a anexelor, apoi într-o vaginectomie ce a presupus excizia vaginului. În ultima etapă, care se va realiza peste un an, medicii îi vor aplica neo-penisului un suport osos.
În România, prima operaţie de schimbare de sex, din bărbat în femeie, a fost realizată în 1995 de către prof. univ. dr. Ioan Lascăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS