25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele arestate în cazul Vama Constanţa rămân în arest

Persoanele arestate în cazul Vama Constanţa rămân în arest

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie de Justiţie (ÎCCJ) a decis aseară ca toate cele 28 de persoane arestate în dosarul Vama Constanţa să rămână în continuare în arest, după ce recursurile formulate au fost respinse ca nefondate. Hotărârea instanţei supreme este definitivă.

Dezbaterile în dosar au debutat la ora 9.00 şi s-au încheiat după mai mult de 10 ore. În acest timp au dat declaraţii în faţa instanţei Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Sunai Cadîr, fost director al DRAOV Constanţa, precum şi fostul adjunct al Grupului Nave din Poliţia de Frontieră, Adrian Pătraşcu, iar avocaţii şi procurorul şi-au susţinut pledoariile. Avocaţii au încercat să demonstreze că cei pe care îi reprezintă nu sunt vinovaţi de acuzaţiile aduse.

Reamintim că pe 25 mai ÎCCJ a decis emiterea de mandate de arestare pe numele a 29 de persoane, dintre care unul în lipsă şi 28 pe numele unor persoane reţinute de procurori în dosarul Vămii Constanţa, printre care se numără şi fostul secretar general în MAI, Laurenţiu Mironescu. În acelaşi dosar este urmărit penal şi senatorul PDL Mircea Banias.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS