14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Comemorarea eroilor jandarmi

Dolj: Comemorarea eroilor jandarmi

Mâine, la 40 de zile de la Învierea Domnului, de Ziua Eroilor şi la prasnicul Înălţării, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj îi vor comemora pe cei care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc.
La monumentele Eroilor Jandarmi ridicate în localitatea Palilula în memoria Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti ridicat în memoria Slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni, va avea loc slujba de pomenire a acestora precum şi a tuturor jandarmilor care au plătit preţul suprem pe frontul luptei cu infractorii, pentru apărarea vieţii, a avutului cetăţenilor şi a comunităţii.
Cu acest prilej, va fi oficiată o slujbă religioasă condusă de preotul militar Bălă Nicolae din cadrul I.J.J. Dolj alături de cei doi preoţi din localităţile Palilula şi Ghizdăveşti şi vor fi depuse coroane de flori din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.
Cele două sărbători, Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sunt un prilej de recunoştinţă şi smerenie în amintirea celor care, prin sacrificiul lor, au scris o pagină în istoria acestei ţări precum şi pentru slava Mântuitorului. Este momentul când ne înclinăm în faţa celor care, prin sacrificiul suprem, au asigurat dăinuirea noastră în timp pe aceste locuri, iar Înălţarea Domnului să ne aducă lumină şi pace în suflete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII