22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul examenelor - prea mare?

Numărul examenelor – prea mare?

Cinci, şapte, chiar zece examene într-o lună. Aşa decurge o sesiune obişnuită pentru mulţi studenţi din România. Unii se plâng că este prea mult de învăţat şi că ar prefera sistemul din străinătate, unde sunt maximum cinci examene pe an. Alţii cred că deocamdată nu trebuie schimbat nimic.
Alina L., de 21 de ani: „Eu am zece examene în sesiunea asta. Ce-i drept, sunt cam multe, iar unele materii sunt inutile! Aş prefera să fie mai puţine, materia celor trei ani de studiu să fie mai comprimată, fără chestii care nu ne vor folosi în viitor“.
Ionuţ M., de 22 de ani: „Am opt examene, iar aici număr şi colocviile, care, chiar dacă au credite mai puţine, sunt egale cu examenele când vine vorba de medie. Ştiu colegi de la alte facultăţi care au chiar şi douăsprezece. Mi se pare aberant… nici nu ştiu când ai putea avea timp să înveţi. În timpul anului universitar nu învaţă nimeni pentru că mai ai un parţial, un proiect de făcut sau pur şi simplu nu ai chef!“.
Maria O., de 20 de ani: „Nouă examene am şi mi se pare OK. Adică nici mult, nici puţin. Pot face faţă, chiar dacă de obicei învăţ numai în timpul sesiunii. Mi-ar plăcea un sistem precum cel din Anglia, unde studenţii au examene de an“.
Mihail S., de 21 de ani: „Opt examene, dintre care două sunt importante. Restul sunt de umplutură sau pentru norma profesorilor!“.

• Ştefania Bătrînca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS