17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA încă nu au prezentat României o nouă ofertă pentru avioanele F-16

SUA încă nu au prezentat României o nouă ofertă pentru avioanele F-16

Washingtonul încă nu a trimis României un nou document cu eşalonarea plăţilor în cazul achiziţiei de avioane F-16, dar SUA continuă colaborarea cu partea română pe tema modernizării flotei aeriene a armatei, a declarat Ambasada americană la Bucureşti.
"Continuăm să lucrăm îndeaproape cu Guvernul României în privinţa eforturilor acestuia de a moderniza forţa aeriană a ţării, dar deocamdată nu au fost înaintate oferte şi nu au fost încheiate acorduri" pe această temă, declară Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, răspunzând unei solicitări NewsIn referitoare la stadiul demersurilor pentru achiziţionarea celor 24 de avioane second-hand de tip F-16.
Statele Unite ale Americii urmau să trimită României până la sfârşitul lunii aprilie sau în luna mai un nou calendar de plăţi privind achiziţia de avioane F-16 second-hand, susţineau, în luna martie, surse militare. În funcţie de negocierile cu partea română, Congresul SUA urma să aprobe noua ofertă. Potrivit aceloraşi surse, negocierea prealabilă a desfăşurătorului de plăţi între cele două părţi este necesară pentru ca viitoarea ofertă, transmisă spre aprobare Congresului SUA, să fie una fermă şi pusă în aplicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU