27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgrostar: Produsele alimentare se vor scumpi cu 3-5 la sută în perioada următoare

Agrostar: Produsele alimentare se vor scumpi cu 3-5 la sută în perioada următoare

Produsele alimentare se vor scumpi cu 3-5% în perioada următoare din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a contextului internaţional, au anunţat astăzi, la un seminar, reprezentanţii federaţiei Agrostar, potrivit Mediafax.
Agrostar pune viitoarele majorări de preţuri şi pe seama lipsei unei "strategii coerente" a Ministerului Agriculturii şi cere demisia ministrului Valeriu Tabără.
"Ministrul Agriculturii nu poate să intervină direct în reglarea preţurilor, dar poate să o facă prin politici sectoriale, ceea ce lipseşte cu desăvârşire la ora actuală. Pot fi luate măsuri de stimulare a investiţiilor şi de creştere a gradului de absorbţie a fondurilor europene", susţine Niculae Ştefan, preşedintele Agrostar.
El consideră că lipsa unei strategii agricole duce la agravarea situaţiei fermierilor şi la împovărarea românilor cu preţuri greu de suportat la alimente.
La începutul lunii mai şi preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, declara că preţurile produselor alimentare procesate vor creşte în următoarele 2-3 luni cu până la 10-12%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII