17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVeniturile militarilor care participă la misiuni externe, asigurate integral

Veniturile militarilor care participă la misiuni externe, asigurate integral

Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege privind participarea forţelor armate la operaţiuni în afara teritoriului statului român cu amendamentul că toate veniturile militarilor care participă la misiuni externe nu mai pot fi diminuate în perioada desfăşurării acestor obligaţii.
Este vorba de cuantumul brut al soldelor/salariilor lunare, inclusiv sporuri, compensaţii, prime, indemnizaţii şi alte drepturi, acordate potrivit actelor normative în vigoare personalului încadrat în instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
„Parlamentul avea obligaţia morală de a susţine militarii români aflaţi în afara graniţelor şi să le asigure integral veniturile, indiferent de situaţia economică din ţară“, a declarat, George Scutaru, unul dintre iniţiatorii acestui amendament. În prezent, veniturile militarilor care participă la misiuni externe au fost supuse aceloraşi tăieri ca şi în cazul bugetarilor, fiind diminuate cu 25% în 2010, şi indexate de la 1 ianurie 2011 cu 15%.
Propunerea legislativă, care a fost iniţiată de deputatul Eugen Nicolicea, a fost iniţial respinsă de Senat, pe 21 februarie 2011, însă a fost adoptată marţi, în unanimitate, de Camera Deputaţilor, care este şi for decizional.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU