22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova: Astăzi a fost inaugurat Biroul consular al României la Ungheni

R. Moldova: Astăzi a fost inaugurat Biroul consular al României la Ungheni

Biroul consular al României la Ungheni a fost inaugurat astăzi, în prezenţa ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi, şi a omologului său din Republica Moldova, Iurie Leancă, informează Agerpres.ro. Aproximativ o sută de persoane au participat la ceremonia de inaugurare.

Deschiderea Biroului consular de la Ungheni reprezintă încă o filă din cronica relaţiilor normale dintre România şi Republica Moldova, a declarat Teodor Baconschi. "Este încă o promisiune pe care România şi-o ţine, demonstrând că este un partener serios şi că atunci când dialogul este frăţesc, deschis şi încadrat într-o logică europeană, se văd şi rezultatele", a declarat Baconschi. Scopul acestui birou este de a servi cât mai bine locuitorilor din regiune, ca şi în cazul consulatelor de la Cahul şi Bălţi (inaugurate în iulie 2010), a adăugat Baconschi. Şeful diplomaţiei române a mai arătat că relaţiile dintre cele două state au înregistrat o evoluţie pozitivă în ultimul timp şi că ţările au reuşit, după mulţi ani de eforturi, să intre în stare normală de dialog.

Iurie Leancă a arătat că Biroul consular de la Ungheni va avea un rol important, nu doar prin eliberarea permiselor de mic trafic la frontieră, ci şi pentru stimularea circulaţiei persoanelor, schimburile culturale şi umanitare, precum şi dezvoltarea comerţului în regiunea de frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS