22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParcare subterană de mărime incertă

Parcare subterană de mărime incertă

Viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că proiectul parcării subterane care va fi amenajată în centrul municipiului, sub părculeţul de la Teatrul Naţional, se află în faza organizării licitaţiei pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.
„Sperăm ca la finele lunii iulie să avem realizat studiul de fezabilitate, iar prin august să avem şi proiectul tehnic, după care, în perioada următoare, să depunem cererea de finanţare împreună cu aceste documente. Ne-am dori ca spre finele anului să avem semnat şi contractul de finanţare, ca să pornim licitaţia pentru execuţie“, a declarat viceprimarul.

400 sau 1.000 de locuri?

Capacitatea acestei parcări subterane rămâne însă o necunoscută. Cu câteva săptămâni în urmă, Mărinică Dincă spusese că parcarea va avea 400 de locuri, bazându-se pe un aşa-zis studiu, realizat de subalterni, din care reieşea că nici la orele de vârf nu există mai mult de 300 – 360 de maşini parcate în centrul Craiovei, în perimetrul dintre străzile A.I. Cuza, Mihail Kogălniceanu, Arieş şi Unirii. Potrivit unei numărători efectuate de redactorii GdS, în acel perimetru (care se va închide definitiv circulaţiei peste un an-doi, odată cu reabilitarea centrului istoric) se aflau parcate, legal şi ilegal, la o oră când nu este aglomeraţie, peste 1.000 de maşini.  Pentru a evita să facă vreo gafă, viceprimarul a susţinut ieri că decizia privind capacitatea parcării subterane va fi luată după finalizarea studiului de fezabilitate. „Am văzut diverse propuneri sau poziţii legate de numărul locurilor din această parcare subterană. Cei care fac studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic vor veni, potrivit legii, cu două propuneri. Noi vom adopta una dintre ele şi abia atunci vom putea spune cu certitudine câte locuri vor fi în această parcare subterană. Până atunci nu suntem decât la faza de speculaţii sau de dorinţe“, a afirmat edilul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS