22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHandbal (m) - Energia Pandurii Târgu Jiu, prima finalistă a Cupei României

Handbal (m) – Energia Pandurii Târgu Jiu, prima finalistă a Cupei României

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu este prima finalistă a Cupei României, după ce a eliminat, joi, la Drobeta Turnu Severin, formaţia CSU Suceava, cu scorul de 33-25 (18-12), în semifinalele competiţiei, informează Mediafax. Echipa din Târgu Jiu are şanse mari să joace în Cupa Cupelor, deşi a încheiat sezonul intern pe locul 7. Câştigătoarea competiţiei are drept de joc în Cupa Cupelor, dar dacă aceasta va fi campioana HCM Constanţa, deja cu drept de joc în Liga Campionilor, finalista Energia Pandurii Tg. Jiu va merge în Cupa Cupelor.

Cea de-a doua semifinală este programată, tot joi, „U“ Transilvania Cluj şi HCM Constanţa. Ultima şansă a clujenilor de a mai ajunge în cupele europene, după ce au încheiat sezonul pe locul 5, este să învingă campioana în semifinale şi pe Energia Pandurii Tg. Jiu în finala Cupei României, programată vineri, de la ora 20.00.

La masculin, în sezonul 2011-2012, România poate înscrie în cupele europene primele patru clasate în Liga Naţională, plus câştigătoarea Cupei României.

În 2010, Cupa României a fost câştigată de UCM Reşiţa, actuala UCM HC Caraş-Severin, care a fost eliminată la actuala ediţie în sferturile de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS