22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Echipa pirotehnică de la ISU a intervenit pentru asanarea unor proiectile din al doilea război mondial

Dolj: Echipa pirotehnică de la ISU a intervenit pentru asanarea unor proiectile din al doilea război mondial

O echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru  Situaţii de Urgentă “Oltenia” al Judeţului Dolj, a intervenit ieri după amiază cu autospeciala pirotehnică pentru asanarea unei bombe de aviaţie cal. 100 kg şi a unui proiectil exploziv cal. 57 mm.
Bomba de aviaţie  cal. 100 kg a fost găsită în com. Leu,  pe un teren viran, la aprox. 8 m de axul D.E. 70 Craiova – Caracal, de către o echipă de muncitori care executau lucrări de depistare a diferitelor reţele ce ar putea trece prin pământ în acea zonă.  Bomba de aviaţie  este de provenienţă din al doilea război mondial.
Proiectilul exploziv cal. 57 mm. a fost descoperit în oraşul Dăbuleni, pe un teren viran, în urma unor lucrări agricole executate de către deţinătorul terenului. Zona a fost izolată şi sa anunţat prin telefonul de urgenţă 112 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Provenienţa proiectilul exploziv este din al doilea război mondial.
Operaţiunile de identificare, ridicare, transport şi depozitare pentru cele două intervenţii s-au desfăşurat fără pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS