13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaconschi: Sperăm ca în toamnă să fie acceptată o dată clară de aderare la Schengen

Baconschi: Sperăm ca în toamnă să fie acceptată o dată clară de aderare la Schengen

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, astăzi, la RFI, că România speră ca, în toamnă, la Consiliul JAI, toate statele membre să accepte o dată de aderare clară la spaţiul Schengen în a doua parte a acestui an.
Teodor Baconschi a mai afirmat că Bucureştiul şi Parisul revin la "un ton normal, la agenda completă a relaţiei bilaterale".
"Cred că revenim la un ton normal, la agenda completă a relaţiei bilaterale, la spiritul ambiţios al parteneriatului strategic şi la o cooperare judiciară, poliţienească în stare să ne ajute în găsirea unei căi de ieşire, unui compromis şi a unui calendar pentru aderarea noastră la Schengen (…). Este obiectivul nostru. Ne aşteptăm ca la Consiliul European care va încheia preşedinţia ungară să avem un limbaj în concluziile Consiliului care să fixeze o dată, un rendez-vous şi totodată în septembrie sau octombrie, la Consiliul JAI, sperăm ca toate statele membre să accepte o dată de aderare clară în a doua parte a anului", a spus ministrul Afacerilor Externe, citat de mediafax.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS