17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE analizează intenţia Olandei de a introduce condiţii speciale pentru muncitorii români şi bulgari

CE analizează intenţia Olandei de a introduce condiţii speciale pentru muncitorii români şi bulgari

Comisia Europeană (CE) analizează intenţia Olandei de a introduce condiţii speciale pentru muncitorii români şi bulgari pe piaţa sa de muncă, informează NewsIn care citează agenţia bulgară de presă Sofia News Agency. "Există riscul major ca decizia Olandei să lezeze libera circulaţie, una dintre libertăţile fundamentale ale cetăţenilor Uniunii Europene (UE)", a declarat Laszlo Andor, comisarul pentru muncă şi afaceri sociale, pentru cotidianul bulgar Dnevnik. De aceea, este prioritatea lui Andor să se ocupe de acest caz. Experţii CE vor analiza chestiunea şi, în baza concluziilor lor, Bruxellesul va stabili măsurile care se impun.

Dacă propunerea ministrului olandez pentru afaceri sociale, Henk Kamp, va fi aprobată, muncitorii români şi bulgari nu vor mai fi bineveniţi pe piaţa de muncă olandeză. Pe 11 aprilie, Kamp a propus ca cetăţenii din afara UE şi cei din România şi Bulgaria să primească, începând de la 1 iulie, permise de muncă în Olanda doar în cazuri excepţionale. Kamp a propus ca angajatorii din sectorul agricol să recurgă într-o măsură mai mare la şomerii olandezi, potrivit politicii guvernului de a pune presiune asupra şomerilor pentru ca aceştia să accepte să muncească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU